Rok po tehotnej manželke ukončil kariéru aj úspešný Rakúšan Raich

NETKY.SK • 10 September 2015, 15:04 • 2 min
Rok po tehotnej manželke ukončil kariéru aj úspešný Rakúšan Raich

VIEDEŇ - Scénu svetového zjazdového lyžovania opúšťa univerzálne úspešný Rakúšan Benjamin Raich. Tridsaťsedemročný mág elegantnej lyžiarskej techniky oznámil ukončenie vrcholovej kariéry rok po Marlies Schildovej, ktorú si medzitým vzal za manželku.

slovakia

left justify in out

Populárny "Benni" a medzi konkurenciou obľúbená superslalomárka Marlie vytvorili najúspešnejší lyžiarsky pár modernej éry. Raich je dvojnásobný olympijský víťaz a trojnásobný majster sveta, okrem toho získal aj veľký glóbus šampióna celého Svetového pohára. Za 18 sezón nazbieral aj 36 víťazstiev v pretekoch SP. Jeho žena, momentálne vo vysokom štádiu tehotenstva, získala v SP ešte o jeden triumf viac, vo svojej obľúbenej disciplíne rekordných 35, čo ju aj spolu s titulom majsterky sveta pasuje za najčastejšie dominujúcu slalomárku v histórii.

 

Tehotenstvo jeho životnej lásky prispelo k Raichovmu rozhodnutiu nemalou mierou, ale Raich pre APA i AP zdôraznil: "Hlavným dôvodom je motivácia. Aj keď som sa vedel tešiť napríklad aj z druhých miest, šport na tejto úrovni je o vyhrávaní a teda o výkonoch na limite síl."

 

Aj keď v závere uplynulej sezóny zažiaril tretím miestom v obrovskom slalome SP, majstrovstvá sveta mu nevyšli a ďalšie budú až v roku 2017. V SP naposledy vyhral vo februári 2012 a to v super-G, čo bol v najmladšej alpskej disciplíne jeho jediný triumf. Raich dominoval v točivých súťažiach a v kombinácii, v týchto disciplínach nazbieral 4 olympijské medaily, 6 zo 7 kovov na svetových šampionátoch i 6 malých glóbusov vo Svetovom pohári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies