Rok by sa mal podľa českého herca Jaroslava Dušeka začínať slnovratom

NETKY.SK • 29 December 2016, 14:28 • 2 min
Rok by sa mal podľa českého herca Jaroslava Dušeka začínať slnovratom

BRATISLAVA - Český herec Jaroslav Dušek si začiatok nového roka pripomína počas zimného slnovratu.

slovakia

left justify in out

„Kalendárny nový rok veľmi nevnímam. Prvý január mi príde taký divný dátum na Nový rok. Omnoho lepší na oslavu niečoho nového mi príde slnovrat. Tam sa mi totiž tak pocitovo zdá, že niečo začína. Slnovrat ma celkovo zaujíma na tomto období zo všetkého najviac. To je totiž ten čas, keď sa znovuzrodí slnko a svetlo a akoby opäť vystúpi na povrch život - tak to vnímam a to ma na tom celom baví,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA. „Silvester nie je nejaký prelom, v ten deň sa len tak zídeme a niekde si posedíme s rodinou, nikam zvyčajne nevyrážame. Žiadne oslavy alebo tak,“ uviedol 55-ročný rodák z Prahy.


Známy herec sa podľa vlastných slov snaží celý život robiť to, čo chce. „Robím stále viac-menej to, čo chcem, to, čo ma baví a to, čo mám rád. Ani neviem, v čom by mal tkvieť nejaký záväzok, ktorý by som si mal dať, ako to robia iní. Na Nový rok môže u mňa skôr nastať doba nejakého rozjímania, nejakej kontemplácie a nejakého vylaďovania, ale nejaké záväzky, to asi nie je nutné,“ poznamenal s úsmevom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies