Rok 2016 bol pre našich športovcom najúspešnejší: Títo slovenskí športovci dominovali!

NETKY.SK • 30 December 2016, 10:47 • 2 min
Rok 2016 bol pre našich športovcom najúspešnejší: Títo slovenskí športovci dominovali!

BRATISLAVA – Rok 2016 bol z pohľadu slovenského športu mimoriadne úspešný. Mnohí ho dokonca považujú za najúspešnejší v samostatnej histórii Slovenska. Pozrite sa s nami na najväčšie úspechy našich športovcov v roku 2016:

slovakia

left justify in out

Hokejový tím Európy so slovenskými hokejistami

Marián Gáborík, Marián Hossa, Zdeno Chára, Jaroslav Halák, Tomáš Tatar a Andrej Sekera prispeli svojimi výkonmi k fantastickému úspechu odpísanému tímu Európy na Svetovom pohári. Vo finále nestačili na Kanadu a skončili na druhom mieste.

 

 

Lyžiarky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová

V roku 2016 ovládli lyžiarske zjazdovky naše Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová. Skúsená Zuzulová sa v sezóne 15/16 skončila šesťkrát na stupni víťazov, dvakrát dokonca na tom najvyššom. V hodnotení slalomu skončila druhá v celkovom poradí svetového pohára na 13. mieste.

 

 

 

Iba 21-ročná Petra Vlhová skončila trikrát na stupni víťazov a dokázala zvíťaziť vo švajčiarskom Åre. Vlhová skončila medzi slalomárkami celkovo šiesta.

 

 

 

Always with a smile☺️😎🎿💪🏻 #anotherperfectday #timetogohome #rauchfruitjuices

Fotka uverejnená používateľom Petra Vlhova (@petravlhova13),

 

Peter Sagan

Peter Sagan vyhral v tejto sezóne takmer všetko, čo len mohol. V marci vyhral preteky Gent-Wevelgem a dostal sa na čelo rebríčka UCI. V apríli vyhral jubilejné sté preteky Okolo Flámska. Na Tour de France jednoznačne vyhral zelený dres a počas troch etáp mal na sebe žltý dres. Získal premiérový titul Majstra Európy a vo veľkom štýle obhájil titul Majstra sveta.

 

 

Dominika Cibulková

Naša najlepšia tenistka má za sebou najúspešnejšiu sezónu. Dostala sa sedemkrát do finále turnajov WTA a z toho štyrikrát dokázala triumfovať v Katoviciach, Eastbourne a Linzi a hlavne na šampionáte majsteriek v Singapure, na ktorom sa účastní iba osem najlepších hráčok. Dostala sa do Top 5 svetového rebríčka WTA.

 

 

 

Happy sunday everyone! #tb to our "exo" @tennischampionsslovakia it was so great to be there with all the legends! #surprise #greatime #happy

Fotka uverejnená používateľom Dominika Cibulkova (@domicibulkova),

 

Matej Tóth

Náš najlepší atlét a Športovec roka 2016 prežil svoju životnú sezónu. Jeho najväčším úspechom je zlatá medaila zo olympiády v Riu.

 

 

 

My great hometown welcomed me after Rio arrival- thank youuu! #mysmedukla #banskabystrica

Fotka uverejnená používateľom Matej Toth (@tothem83),

 

Štefan Svitko

Slovenský pretekár takmer dobyl prestížnu Rely Dakar. Celkovo skončil na druhom mieste a vyhral tri etapy.

 

 

 

Matej Beňuš

Mladý vodný slalomár dokazuje, že Slovensko v tomto športe dominuje už niekoľko rokov. Na olympiáde v Riu získal striebornú medailu.

 

 

 

5. miesto na Športovcovi roka ;)

Fotka uverejnená používateľom Matej Benus (@matej.benus),

 

Ladislav a Peter Škantárovci

Bratranci Ladislav a Peter Škantárovci opäť potvrdili slovenskú dominanciu vo vodárskych športoch. Nadviazali na éru bratov Hochschornerovcov  a na olympiáde v Riu získali v kategŕii C2 zlatú medailu.

 

 

Slovenskí futbaloví reprezentanti

Naši futbalisti sa po prvýkrát v ére samostatnosti kvalifikovali na Majstrovstvá Európy. Po úvodnej prehre s Walesom to však s našimi nevyzeralo dobre, avšak po víťazstve s Ruskom a remíze s Anglickom postúpili do osemfinále, kde sa stretli s favorizovaným Nemeckom. Naši reprezentanti sa po dobrom výkone s ME vo Francúzsku rozlúčili so vztýčenými hlavami.

 

 

Marek Hamšík

Kapitán SSC Neapol a nášho reprezentačného tímu sa veľkými písmenami zapísal do histórie talianskeho veľkoklubu. V počte strelných gólov prekonal aj slávneho Diega Maradonu a skvelými výkonmi drží Neapol na popredných priečkach talianskej Serie A.

 

 

 

Marián Hossa

Marián Hossa bol jedným z ťahúňov už spomínaného tímu Európy na Svetovom pohári. Vo skvelých výkonoch pokračuje aj v drese Chicaga Blackhawks. Ako tretiemu Slovákovi sa podarilo prekonať hranicu 500 gólov a zapísal sa do histórie NHL.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies