Rok 2013 patril vizážistkám!

NETKY.SK • 2 Január 2014, 09:09 • 2 min
Rok 2013 patril vizážistkám!

BRATISLAVA - Skrášľovanie sa stáva čoraz populárnejšou činnosťou. Záujem o prácu vizážistky vlani poskočil najviac zo všetkých povolaní. Ukazuje to štatistika pracovného portálu Profesia.sk, podľa ktorej boli stylisti a vizážisti najväčšími "skokanmi" roku 2013.

slovakia

left justify in out

Naopak, konštruktérov či projektantov chcelo robiť výrazne menej ľudí ako v predchádzajúcom roku. Slováci si hľadali prácu najmä v Bratislavskom kraji a čakali plat priemerne 821 eur. Na trhu práce došlo aj k ďalším zmenám. Podľa zástupkyne vedúceho pobočky Start People Vlasty Sekuciovej zamestnávatelia uprednostňujú živnostníkov pred pracovníkmi na trvalý pracovný pomer. Okrem toho od nich často vyžadujú vykonávanie ďalších príbuzných činností. Vyššie sú aj nároky na jazykové zručnosti. Podľa Sekuciovej, zamestnávatelia čoraz častejšie vyžadujú okrem praxe v odbore aj ovládanie dvoch cudzích jazykov. Konkrétne predstavy o svojej budúcej práci majú aj samotní uchádzači. Podľa HR manažérky Profesie Zuzany Kaňuchovej, chcú pracovať flexibilnejšie a mať aj v práci viac voľnosti. Viac si možno prečítať v článku s názvom "Najväčšia konkurencia pribudla vlani vizážistkám", ktorý denník PRAVDA publikoval na šiestej a siedmej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies