Rohingovia odmietli pomoc al-Káidy, teroristov žiadajú, aby sa nemiešali do ich záležitostí

NETKY.SK • 15 September 2017, 07:22 • 2 min
Rohingovia odmietli pomoc al-Káidy, teroristov žiadajú, aby sa nemiešali do ich záležitostí

COX'S BAZAR - Ozbrojená organizácia mjanmarských Rohingov, ktorej augustové útoky na policajtov stáli na začiatku súčasných etnických čistiek zo strany mjanmarskej armády zameraných proti Rohingom, odmieta akúkoľvek pomoc zo strany zahraničných teroristických či iných ozbrojených skupín.

slovakia

left justify in out

V stanovisku, ktoré Oslobodzovacia armáda arakanských Rohingov (ARSA) zverejnila vo štvrtok na Twitteri, vyzvýva všetky štáty, aby zabránili zahraničným bojovníkom vo vstupe na územie Mjanmarska.

Mjanmarská vláda vyhlasuje za teroristickú organizáciu aj ARSA, žiadna iná krajina však tento názor Rangúnu nezdieľa.

Ozbrojená organizácia Rohingov svojím štvrtkovým vyhlásením reagovala na informácie, že by ju chcela podporiť v boji aj teroristická sieť al-Káida, ktorá už údajne vyzýva militantných moslimov po celom svete, aby sa zapojili do boja na strane Rohingov.

ARSA však tvrdí, že odmieta byť akokoľvek spájaná s militantnými džihádistami a nepraje si, aby sa miešali do udalostí v Mjanmarsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies