Roháč: Zvolením Trumpa sa končí západom vedený medzinárodný poriadok

NETKY.SK • 9 November 2016, 09:44 • 2 min
Roháč: Zvolením Trumpa sa končí západom vedený medzinárodný poriadok

BRATISLAVA - Nepreháňam, ak poviem, že zvolením Donalda Trumpa za prezidenta sa končí západom vedený medzinárodný poriadok tak, ako ho poznáme od roku 1989. Pre TASR to povedal Dalibor Roháč z American Enterprise Institute z Washingtonu.

slovakia

left justify in out

"Vstupujeme do neznámych a nebezpečných vôd - Rusko práve dostalo voľnú ruku v Sýrii, bezpečnostné garancie NATO nemusia o pár týždňov nič znamenať a ekonomická otvorenosť a demokratický poriadok v Spojených štátoch nemôžeme v budúcnosti považovať za samozrejmosť," upozorňuje Roháč.

 

Podľa jeho slov prioritou pre Slovensko musí byť to, aby ostalo v liberálnom demokratickom jadre Európy a nedostalo sa do ruskej sféry vplyvu. "A viac než kedykoľvek predtým je pre Európu nevyhnutná spoločná zahraničná a bezpečnostná politika, ktorá sa nebude spoliehať na to, že nám v prípade potreby pribehnú na pomoc Spojené štáty," konštatoval Roháč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies