Rogera Federera už tento rok na kurtoch neuvidíme, podstúpil ďalší zákrok kolena

NETKY.SK • 10 Jún 2020, 14:33 • 2 min
Rogera Federera už tento rok na kurtoch neuvidíme, podstúpil ďalší zákrok kolena

LONDÝN - Skúsený švajčiarsky tenista Roger Federer sa ani po prípadnom reštarte aktuálnej sezóny po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu nevráti v roku 2020 na súťažné kurty. Opäť totiž absolvoval operáciu pravého kolena.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión pritom iba vo februári podstúpil artroskopiu kolena a v ostatných mesiacoch sa zotavoval. Prostredníctvom twitteru však prezradil, že mal opäť problémy, opäť šiel pod skalpel a o body do rebríčka ATP bude bojovať až v roku 2021.

 

Odkaz pre fanúšikov
Tridsaťosemročný Federer, aktuálne svetový hráč číslo 3, pôvodne plánoval vynechať štyri mesiace. "Pred pár týždňami počas rehabilitácie sa mi obnovili problémy. Mal som rýchly artroskopický zákrok v mojom pravom kolene. Teraz plánujem venovať dostatočný čas tomu, aby som sa pripravil na 100 percent. Teším sa, ako na okruhu stretnem každého v úvode sezóny 2021," napísal Švajčiar.

 

img

 

Po reštarte v 2017 vyhral dva grandslamy
Počas spomenutej rehabilitácie po prvej operácii Federer nevynechal veľa podujatí. Od prvej polovice marca sú totiž všetky turnaje prerušené a hrať sa nebude minimálne do konca júla. Švajčiar, ktorý v auguste oslávi 39. narodeniny, v minulosti vynechal podstatnú časť roka 2016 a po návrate v sezóne 2017 vo veľkom štýle vyhral Australian Open v Melbourne aj londýnsky Wimbledon.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona