Roger Federer oslávi 20 rokov na okruhu na Hopman Cupe

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 10:19 • 2 min
Roger Federer oslávi 20 rokov na okruhu na Hopman Cupe

PERTH - Švajčiarsky tenista Roger Federer rozhodne nemieni v dohľadnom čase ukončiť kariéru. Sedemnásťnásobný grandslamový šampión oznámil, že v januári 2017 sa zúčastní na Hopmanovom pohári v austrálskom Perthe, čo sú neoficiálne majstrovstvá sveta miešaných tenisových tímov. Bude to začiatok jeho dvadsiatej sezóny na hlavnom mužskom profesionálnom okruhu.

slovakia

left justify in out

Čochvíľa 35-ročný Federer (nar. 8. 8. 1981) sa zatiaľ naposledy predstavil v Perthe v roku 2002 po boku svojej súčasnej manželky, bojnickej rodáčky Mirky Vavrincovej. V budúcej sezóne by si mal švajčiarsky "maestro" zahrať miešanú štvorhru po boku ďalšej hráčky so slovenskými koreňmi, 19-ročnej Belindy Bencicovej. Keď Federer začínal na hlavnom okruhu ATP v júli 1998, mala Bencicová jeden rok. "Som absolútne nadšená tým, že si budem môcť zahrať na takomto turnaji spoločne s Rogerom. Nikdy predtým som nehrala v Perthe, ale počula iba samé chvály. Bude to pre mňa česť," cituje Bencicovú, aktuálne svetovú ženskú šestnástku, portál swissinfo.ch.

 

Aktuálna svetová trojka Federer je víťazom Hopmanovho pohára z roku 2001, keď tam triumfoval spoločne s košickou rodáčkou Martinou Hingisovou. Po boku Vavrincovej o rok neskôr neuspel vo dvoch z troch súbojov v základnej skupine. "Už sa veľmi teším, že si zahrám v Perthe. Bude to perfektný štart do novej sezóny," uviedol Federer vo videopozvánke aj na svojej internetovej prezentácii.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona