Roger Federer na US Open postúpil po päťsetovej bitke do 2. kola dvojhry

NETKY.SK • 30 August 2017, 08:02 • 2 min
Roger Federer na US Open postúpil po päťsetovej bitke do 2. kola dvojhry

NEW YORK - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa ako nasadená trojka prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

slovakia

left justify in out

Mladého Američana Francesa Tiafoea však zdolal až po päťsetovej bitke 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4.

 

Devätnásťnásobný grandslamový šampión spravil 56 nevynútených chýb, v koncovke však napokon zlomil odpor domáceho hráča, ktorý zanechal výborný dojem.

 

"Bol to skvelý zápas, obaja sme si ho užili. Snažili sme sa útočiť, bojovali sme o každú loptičku a myslím si, že aj diváci si prišli na svoje. Mal som pomalší štart, nedarilo sa mi na servise. Frances naopak podával výborne, najmä vo štvrtom sete. Má pred sebou veľkú budúcnosť. Piaty set je vždy lotéria a som veľmi rád, že som ho zvládol," povedal Federer v prvom interview priamo na kurte.

 

Švajčiar priznal, že v uplynulých týždňoch mal problémy s chrbtom. "Mal som trochu obavy, ako to celé vypáli. Moje telo však našťastie vydržalo záťaž, čo je pre mňa veľké povzbudenie. Po prvý raz som hral pod zatiahnutou strechou štadióna Arthura Ashea a bol to pre mňa veľký zážitok. Atmosféra na US Open je čoraz lepšia, na tomto turnaji vždy človek cíti veľké emócie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies