Roger Federer absolvuje ďalšiu operáciu kolena, jeho kariéra je v ohrození

NETKY.SK • 18 August 2021, 14:46 • 2 min
Roger Federer absolvuje ďalšiu operáciu kolena, jeho kariéra je v ohrození

VALBELLA – Švajčiarskeho tenisového mága Rogera Federera aj naďalej prenasledujú zranenia, ktoré by mohli vystaviť definitívnu stopku jeho športovým ambíciám.

slovakia

left justify in out

Federer na sociálnych sieťach oznámil, že čoskoro podstúpi ďalšiu operáciu kolena, tretiu v priebehu osemnástich mesiacov. S určitosťou tak vynechá blížiaci sa US Open, ktorý odštartuje 30. augusta. Jeden z najlepších tenistov histórie bude podľa vlastných slov pauzovať niekoľko mesiacov a hoci sa do dôchodku ešte nechystá, uvedomuje si, že vrátiť sa na najvyššiu úroveň bude náročné.

 

img

 

„S lekármi som absolvoval viacero testov a snažil som sa získať všetky potrebné informácie. Odporučili mi, že ak sa chcem z dlhodobého hľadiska cítiť lepšie, mal by som podstúpiť operáciu. Idem teda do toho, následne ma čaká mnoho týždňov s barlami a mnoho mesiacov mimo tenisových kurtov,“ prezradil rodák z Bazileja, ktorý nedávno oslavil 40. narodeniny.

 

„Chcem byť zdravý, chcem mať možnosť pobehovať, navyše by som si rád doprial iskričku nádeje, že sa raz vrátim na veľký turnaj. Nechápte ma zle, som realista. Uvedomujem si, aké ťažké je snažiť sa o to v mojom veku, navyše po ďalšej operácii.“

 

img

 

Federer bol vyradený z akcie na viac ako rok po tom, ako vo februári minulého roka podstúpil chirurgický zákrok a v júni mu koleno operovali opäť. Do hry sa vrátil až na konci mája na podujatí French Open, z ktorého odstúpil po troch víťazstvách. Naposledy sme jeho schopnosti mohli sledovať na Wimbledone, kde vypadol vo štvrťfinále. Na olympiáde v Tokiu sa kvôli pretrvávajúcim problémom s kolenom neobjavil.

 

Práve budúcnosť švajčiarskej ikony na kurtoch je momentálne v tenisových kruhoch témou číslo jeden. Federer získal v rokoch 2003 – 2010 šestnásť grandslamových titulov z celkových dvadsiatich, na vrchole sa však dokázal udržať aj neskoro po tridsiatke. V roku 2017 triumfoval na Australian Open a na Wimbledone, pričom o rok neskôr dokázal v Melbourne Parku titul obhájiť. V roku 2019 zviedol päťsetový boj s Novakom Djokovičom vo finále Wimbledonu, v ktorom síce ťahal za kratší koniec, zápas sa ale zapísal do histórie ako jeden z najkvalitnejších v histórii slávneho turnaja.

 

img

 

Na Federera teraz čaká azda najväčšia výzva kariéry – vrátiť sa na vrcholovú úroveň po štyridsiatke a ďalšom zranení. Za zmienku stojí aj fakt, že jeho najväčší konkurenti Rafael Nadal (35) a Novak Djokovič (34) sú o poznanie mladší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies