Roger Daltrey z The Who vydá životopis

NETKY.SK • 14 Október 2017, 14:57 • 2 min
Roger Daltrey z The Who vydá životopis

BRATISLAVA - Frontman anglickej rockovej kapely The Who Roger Daltrey vydá životopis.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiattriročný interpret plánuje uviesť na trh novinku, ktorej názov zatiaľ neprezradil, na budúci rok v auguste. V knihe sa bude venovať svojmu pôsobeniu v The Who, sólovej kariére, ale aj tomu, ako sa Veľká Británia zmenila od jeho narodenia. Spevák už má podpísané zmluvy s vydavateľstvami Blink Publishing vo Veľkej Británii a Henry Holt and Co. v USA.

Roger Daltrey sa preslávil ako člen spomínaných The Who, ktorí vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu formácie spolu s ním tvorili gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín. V roku 1965 debutovali albumom My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ poslednú Endless Wire (2006). Počas kariéry získali množstvo ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend, ktorí v roku 2014 uviedli na trh výberovku The Who Hits 50! Daltrey vydal tiež niekoľko sóloviek ako Daltrey (1973), One Of The Boys (1977), Under A Raging Moon (1985) alebo Rocks In The Head (1992).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies