Roger Daltrey dostane Music Industry Trusts Award

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 08:45 • 2 min
Roger Daltrey dostane Music Industry Trusts Award

BRATISLAVA - Frontman anglickej rockovej kapely The Who Roger Daltrey dostane Music Industry Trusts Award. Sedemdesiatdvaročnému spevákovi udelia cenu za prínos hudobnému a zábavnému priemyslu a tiež za charitatívnu činnosť.

slovakia

left justify in out

Práve hudobníkovu angažovanosť v charitatívnych projektoch označili členovia výboru na čele s Davidom Munnsom za jeden z hlavných dôvodov, prečo sa rozhodli rodáka z Londýna oceniť. Ako príklad uviedli organizáciu Teenage Cancer Trust, ktorá sa zameriava na mladých ľudí trpiacich rakovinou. Muzikant pre ňu totiž každoročne usporadúva dobročinné koncerty, na ktorých sa už zúčastnili napríklad umelci ako Paul Weller alebo Arctic Monkeys.


Interpret si ocenenie prevezme 7. novembra počas galavečera charitatívnych organizácií The British Record Industry Trust a Nordoff Robbins, ktoré v minulosti taktiež podporil. Stane sa tak už 25. držiteľom Music Industry Trusts Award, ktorú predtým získali napríklad Elton John, Andrew Lloyd Webber, Tom Jones, Annie Lennox, Simon Cowell alebo Kylie Minogue.


Roger Daltrey sa preslávil ako člen spomínaných The Who, ktorí vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu formácie spolu s ním tvorili gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín. V roku 1965 debutovali albumom My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ poslednú Endless Wire (2006). Počas kariéry získali množstvo ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend, ktorí predvlani uviedli na trh výberovku The Who Hits 50! Daltrey vydal tiež niekoľko sóloviek ako Daltrey (1973), One Of The Boys (1977), Under A Raging Moon (1985) alebo Rocks In The Head (1992).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies