Roenick: Nadišiel čas San Jose

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 11:47 • 2 min
Roenick: Nadišiel čas San Jose

CARSON CITY - Tretí päťstogólový Američan v histórii hokejovej NHL Jeremy Roenick sa domnieva, že v nej konečne nadišiel čas, aby sa San Jose Sharks prvý raz ocitli na najvyššom stupienku. Kalifornský klub ešte nikdy vo svojej histórii nezískal Stanleyho pohár, ale zmeniť by sa to mohlo práve tento rok.

slovakia

left justify in out

"Ak mám pravdu povedať, myslím si, že toto je ich najlepší tím, aký som kedy videl," vyhlásil 46-ročný analytik NBC Sports Roenick, ktorý práve v drese so žralokom na hrudi ukončil v roku 2009 svoju bohatú kariéru. "Aj v minulosti mali kvalitne zložené mužstvá, ale nie až také široké a tak dobre trénersky vedené ako teraz."

Sharks patria medzi stabilných účastníkov play-off, kde im to však po vydarenej základnej časti dosiaľ veľmi nešlo. Najvypuklejšie sa to prejavilo v ročníku 2013/2014, keď po 51 víťazstvách v dlhodobej fáze viedli v prvom kole vyraďovačky nad Los Angeles 3:0 na zápasy, ale nezvládli ani ideálne rozohranú sériu. Teraz sú však už vo finále Západnej konferencie a nad St. Louis vedú 2:1 na zápasy.

"Veľkú zásluhu na tom má koučing a to, čo Peter De Boer priniesol do tohto tímu. Spravil, čo kolektív potreboval - aby mladší hráči dostali významnejšie úlohy, a teda aj boli produktívnejší. Veď sa pozrite, ako hrá Tomáš Hertl, ako hrá Tommy Wingels a takto môžeme pokračovať. Vystupujú s dôverou vo vlastné schopnosti a mnoho z nej dostali práve od trénera. Niet pochýb, že kouč má významnú zásluhu na tom, čo sa teraz deje v klube," vyzdvihol Roenick.

Aj preto, ak by si mal 46-ročný bývalý výborný stredný útočník a strieborný olympijský medailista zo Salt Lake City 2002 staviť na víťaza NHL, jeho voľba by padla práve na Sharks. "Z tímov, čo zostali v boji o Stanley Cup, vyzerajú najlepšie. Myslím si, že sa im dosť približuje Pittsburgh, takže finále medzi týmito dvoma klubmi by pre mňa nebolo prekvapenie. Ale všetky štyri zostávajúce mužstvá ma dosť ohromili," naznačil podľa nhl.com Roenick, že ani Tampa Bay a St. Louis nie sú ešte úplne bez šance.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies