Rodriguez si nezahrá 211 zápasov, pálkar sa proti dištancu odvolá

NETKY.SK • 6 August 2013, 06:50 • 2 min
Rodriguez si nezahrá 211 zápasov, pálkar sa proti dištancu odvolá

NEW YORK - Vedenie zámorskej profesionálnej bejzbalovej súťaže MLB suspendovalo hviezdu New Yorku Yankees Alexa Rodrigueza na 211 zápasov za dopingové prehrešky.

slovakia

left justify in out

Najdrahšieho hráča v histórii MLB obvinili zo spolupráce s firmou, ktorá dodávala hráčom zakázané látky. Ďalších 12 hráčov, vrátane troch účastníkov Zápasu hviezd, dostalo od vedenia ligy 50-zápasové tresty.

Rodriguez, ktorý dostal najtvrdší trest v histórii MLB, vynechá nielen zvyšok tejto sezóny, ale aj celú nasledujúcu. Ak neuspeje s odvolaním, príde približne o 38 miliónov dolárov. Rodriguez má na svojom konte 647 homerunov, čo ho v historickej tabuľke radí na piate miesto. "Hoci je sezóna v plnom prúde a bejzbaloví fanúšikovia vidia skvelé zápasy, nemali sme inú možnosť, ako vyniesť voči dopingovým previnilcom tvrdé tresty," povedal pre agentúru Reuters komisár MLB Bud Selig.

Rodriguez vo svojom vyhlásení potvrdil, že sa proti 211-zápasovému dištancu odvolá. "Som sklamaný výškou trestu. Plánujem sa proti nemu odvolať a budem tvrdo bojovať za očistenie môjho mena. Túžim byť čím skôr opäť na ihrisku a pomôcť mojím spoluhráčom z New Yorku Yankees. Chcem sa poďakovať mojej rodine, priateľom a fanúšikom za podporu, ktorú mi prejavili v týchto neľahkých časoch," uviedol vo svojom stanovisku 38-ročný pálkar.

Medzi 12 hráčmi, ktorí si nezahrajú 50 zápasov, sú Nelson Cruz (Texas), Everth Cabrera (San Diego), Jhonny Peralta (Detroit), Antonio Bastardo (Philadelphia), Jordany Valdespin (New York Mets) Francisco Cervelli (New York Yankees) Jesus Montero (Seattle), Cesar Puello (New York Mets), Fautino De Los Santos (San Diego) Sergio Escalona (Houston) a Fernando Martinez (New York Yankees). Kedže sa previnili proti dopingovým pravidlám prvýkrát, vedenie MLB v ich prípadoch siahlo k nižším trestom, aby mohli byť svojim tímom k dispozícii v play off.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies