Rodrigo Santoro rokuje o úlohe v remakeu veľkofilmu Ben-Hur

NETKY.SK • 14 Január 2015, 16:40 • 2 min
Rodrigo Santoro rokuje o úlohe v remakeu veľkofilmu Ben-Hur

USA - Brazílsky herec Rodrigo Santoro rokuje o úlohe v pripravovanom remakeu historického veľkofilmu Ben-Hur (1959), ktorý nakrútili na motívy románu Lewa Wallacea z roku 1880.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný Santoro by si v ňom mal zahrať Ježiša Krista. Hlavného hrdinu Judu Ben-Hura, ktorý pochádza z významného židovského rodu a nešťastnou zhodou okolností ho odsúdia na galeje, stvárni anglický herec Jack Huston, známy napríklad ako Jack Kerouac z drámy Zbav sa svojich miláčikov (2013).

 

V snímke rusko-kazašského režiséra Timura Bekmambetova by sa mal predstaviť aj 77-ročný Morgan Freeman, ktorý by sa mal objaviť v úlohe Judovho mentora Ildarina. Ten naučí svojho zverenca ako riadiť voz ťahaný koňmi, aby sa neskôr mohol zúčastniť na pretekoch, v ktorých bude súperiť s niekdajším rímskym priateľom Mesallom v podaní Tobyho Kebbella. V ďalších úlohách sa predstavia napríklad Sofia Black D'Elia, Ayelet Zurer, Nazanin Boniadi, Olivia Cooke, Pedro Pascal alebo Marwan Kenzari. Hotovú snímku plánujú verejnosti predstaviť vo februári 2016. Nakrúcať by mali počas tejto zimy a jari v Európe. 

Príbeh Ben-Hura sa dočkal už viacerých filmových spracovaní, pričom za najúspešnejšie možno považovať práve to z roku 1959. Snímka režiséra Williama Wylera získala v roku 1960 dvanásť nominácií na Oscara, z ktorých sa jej na víťazstvo podarilo premeniť jedenásť. V úlohe Judu sa vtedy predstavil už zosnulý americký herec Charlton Heston, ktorému táto snímka vyniesla jedinú cenu americkej Akadémie filmových umení a vied v kariére. 

 

Rodrigo Santoro, vlastným menom Rodrigo Junqueira dos Reis Santoro, sa po sérii úloh v telenovelách preslávil v roku 2001 účinkovaním v dráme Bicho de Sete Cabeças. Divákom môže byť známy najmä z filmov Za slnkom (2001), Vzbura vo väznici Carandiru (2003), Láska nebeská (2003), 300 (2007) či I Love You Phillip Morris (2010). Zahral si však aj Raúla Castra v dvojdielnom životopisnom filme Stevena Soderbergha o Che Guevarovi z roku 2008. Okrem toho prepožičal svoj hlas do animovaného filmu Rio (2011). V životopisnom filme Heleno (2011) stvárnil jedného z najznámejších brazílskych futbalistov Helena de Freitasa a za svoj výkon si vyslúžil veľmi dobré reakcie kritiky i publika. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona