Rodman žiada KĽDR o prepustenie Američana z nútených prác

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 09:38 • 2 min
Rodman žiada KĽDR o prepustenie Američana z nútených prác

SOUL - Z radov bývalých basketbalistov neochvejne najznámejší stúpenec extravagancie Dennis Rodman berie svoje najnovšie poslanie mierotvorcu s plnou vážnosťou.

slovakia

left justify in out

Výstredný päťdesiatnik žiada Kim Čong-una, vodcu Kórejskej ľudovodemokratickej republiky a na základe nedávnej návštevy krajiny svojho priateľa, aby prepustil odsúdeného amerického občana na 15 rokov nútených prác.

Kenneth Bae má podľa rozhodnutia Najvyššieho súdu v Pchjongjangu pykať za "nepriateľské činy zamerané na zvrhnutie komunistického režimu". Muža zadržali po tom, ako pricestoval do mesta Rason ležiaceho na severovýchodnom pobreží KĽDR. Bae údajne pracoval v oblasti cestovného ruchu a podľa aktivistov sa mohol dostať do problémov napríklad tým, že si fotografoval miestne hladujúce deti. Američan kórejského pôvodu sa údajne priznal k činom, ktorých cieľom bolo "zvrhnutie" režimu. Predstavitelia USA upozorňujú, že Bae pricestoval do Severnej Kórey na základe platného víza.

"Vyzývam najvyššieho vodcu Severnej Kórey, alebo ako mu vravím ja - 'Kima', aby mi urobil láskavosť a prepustil Kennetha Baeho," napísal Rodman na Twitteri. Bývalý skvelý krídelník a člen Siene slávy vo februári navštívil KĽDR ako člen výpravy televízie VICE, ktorá zbierala materiál na dokumentárnu šou pre kanál HBO. Počas návštevy ho sprevádzal spomínaný vodca krajiny Kim Čong-un, s ktorým ho spája priateľské puto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies