Rodman: Severokórejský vodca Kim Čong-un má malú dcérku

NETKY.SK • 9 September 2013, 06:51 • 2 min
Rodman: Severokórejský vodca Kim Čong-un má malú dcérku

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un má malú dcérku, čo podľa všetkého zaručuje budúcnosť dynastie, ktorá vládne v izolovanom a chudobnom komunistickom štáte tretiu generáciu. Vyplýva to z vyjadrení amerického basketbalistu Dennisa Rodmana, ktorý sa s Kimom stretol minulý týždeň.

slovakia

left justify in out

Kimova manželka Ri Sol-džu vyzerala byť tehotná na fotografiách, ktoré vlani zverejnila severokórejská štátna tlačová agentúra, aj keď to nikto nepotvrdil. Následne sa istý čas neobjavovala na verejnosti, uviedla dnes agentúra Reuters.

Rodman, ktorý navštívil Severnú Kóreu tento rok už dvakrát a ktorý označuje Kim Čong-una za svojho priateľa, pre britské noviny The Guardian povedal, že Kimovo dieťa držal v náručí. "Držal som ich dieťa Ču-e a tiež hovoril s pani Ri. On je dobrým otcom a má krásnu rodinu," citovali noviny bývalú hviezdu americkej basketbalovej ligy NBA.

Kim Čong-un je tretím členom svojej rodiny, ktorý vládne v KĽDR. Podľa predpokladov má 30 rokov. Za nástupcu jeho otca Kim Čong-ila ho určili v roku 2010 napriek tomu, že je jeho tretím synom. Vzhľadom na tradičný charakter severokórejskej spoločnosti nie je pravdepodobné, že by jeho dcéra vystriedala svojho otca na čele krajiny, aj keď Kimove príbuzné ako jeho teta zastávajú dôležité posty v štátnej správe, dodáva Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies