Rodman sa ospravedlnil za výroky o zadržanom americkom misionárovi

NETKY.SK • 9 Január 2014, 08:58 • 2 min
Rodman sa ospravedlnil za výroky o zadržanom americkom misionárovi

PCHJONGJANG - Bývalý americký basketbalista Dennis Rodman sa dnes ospravedlnil za výroky o americkom misionárovi Kennethovi Baeovi zadržanom v KĽDR - deň po tom, ako severokórejskému lídrovi zaspieval narodeninovú pieseň a odohral v Pchjongjangu priateľský zápas.

slovakia

left justify in out

"Chcem sa ospravedlniť," uviedol Rodman v e-mailovej správe pre tlačovú agentúru AP a za svoje kroky prevzal plnú zodpovednosť. Zdôraznil, že to bol veľmi stresujúci deň a pil. Podotkol, že to nie je výhovorka, ale v čase, keď dával rozhovor pre CNN, bol "vyvedený z miery".

Rodman v utorkovom rozhovore pre CNN naznačil, že zadržaný Američan je vinným. V ospravedlnení uviedol, že najprv sa chce ospravedlniť Baeovej rodine. Ospravedlnil sa aj kolegom z tímu a manažmentu tímu. Pripustil, že dostal do ťažkostí veľa ľudí a radšej nemal robiť politické vyhlásenia. Dodal, že to "naozaj ľutuje".

Bývalého basketbalistu kritizovali za to, že nevyužil svoj vplyv na severokórejského lídra Kim Čong-una, aby sa Bae dostal na slobodu. Misionár, ktorého v KĽDR zadržali za "zločiny proti štátu", má zdravotné problémy. Misionárova sestra Terri Chungová skonštatovala, že rodina nemohla uveriť, čo Rodman povedal. Podľa jej slov bol v pozícii, že mohol pre Baea urobiť "niečo dobrého", ale odmietol to a potom na misionára vrhol "nekompetentné obvinenia". Ako dodala, je jasné, že Rodman nemal potuchy, o čom hovorí.

Americké ministerstvo zahraničných vecí sa od Rodmana dištancovalo. Zdôraznilo, že nedodajú vážnosť aktivitám alebo výrokom bývalého basketbalistu v Pchjongjangu tým, že ich budú komentovať. Hovorkyňa Jen Psakiová ale poznamenala, že sú pripravení hovoriť s Rodmanom po jeho návrate.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies