Rodman: Rád by som si vymenil miesto s Američanom väzneným v Severnej Kórei

NETKY.SK • 31 Január 2014, 17:54 • 2 min
Rodman: Rád by som si vymenil miesto s Američanom väzneným v Severnej Kórei

WASHINGTON - Bývalý americký hviezdny basketbalista Dennis Rodman dnes vyhlásil, že je ochotný vymeniť si miesto s americkým misionárom Kennethom Baeom, uväzneným v Severnej Kórei, keď nabudúce navštívi svojho priateľa, severokórejského diktátora Kim Čong-una.

slovakia

left justify in out

Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na Rodmanovo interview pre americkú spravodajskú televíziu CNN. Rodman v živom interview z rehabilitačného zariadenia v oblasti New Yorku, kde sa lieči zo závislosti od omamných látok, povedal, že súcití s Baeovou rodinou.
 
Začiatkom tohto mesiaca poskytol rozrušený, opitý Rodman interview televízii CNN po svojom návrate zo Severnej Kórey, v ktorom tvrdil, že Bae si je sám na vine, že ho väznia.

Rodman, ktorý podnikol štyri návštevy Severnej Kórey (KĽDR), uviedol, že o Baeovom prípade nevedel nič, keď sa o ňom po prvý raz zmienil - a stále nevie. 
"Mám v sebe súcit - nechcem, aby bol niekto v nejakej krajine či niekde na svete rukojemníkom za niečo, čo možno urobil alebo ani neurobil," povedal Rodman v dnešnom interview.

"Urobil by som čokoľvek... keby povedali 'Vezmeme si Dennisa Rodmana a necháme Kennetha Baea odísť,' tak viete čo? Urobil by som to, hneď teraz. Vezmite si ma. Urobil by som to," povedal Rodman. 
Počas interview tiež navrhol novinárovi CNN Chrisovi Cuomovi, že ho vezme do Severnej Kórey so sebou.

Baea zadržali v KĽDR v roku 2012, keď viedol skupinu turistov, a odsúdili ho na 15 rokov nútených prác za rozvratnú činnosť. 
Rodman patril počas svojej kariéry v rokoch 1986-2000 k najlepším hráčom americkej Národnej basketbalovej asociácie (NBA) a vyslúžil si aj miesto v Sieni slávy.

Hral pre päť tímov a jeho neobvyklá osobnosť, výstrednosť, tetovania, piercingy a mnohofarebné vlasy občas zatienili jeho schopnosti.


Na januárový výlet do KĽDR vzal Rodman so sebou aj skupinu ďalších bývalých hráčov NBA, s ktorými odohral exhibičný zápas v Pchjongjangu. Rodman dokonca zaspieval "Happy Birthday" na oslave na počesť 31. narodenín Kim Čong-una, ktorého označuje za svojho najlepšieho priateľa a veľkého vodcu.


Rodman sa krátko po návrate zo Severnej Kórey začiatkom tohto mesiaca prihlásil do rehabilitačného zariadenia.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies