Rodman pricestoval do Singapuru, kde chce podporiť historický summit

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 20:57 • 2 min
Rodman pricestoval do Singapuru, kde chce podporiť historický summit

SINGAPUR - Bývalý americký basketbalista Dennis Rodman pricestoval v pondelok neskoro večer do Singapuru, dejiska utorkového summitu amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokórejského vodcu Kim Čong-una. Výstredný športovec po prílete vyjadril svoje "nadšenie, že môže byť pri tom".

slovakia

left justify in out

Ako však uvádza agentúra Reuters, nie sú známe žiadne indície, že by sa mal Rodman priamo zúčastniť na akýchkoľvek oficiálnych rozhovoroch. Hlavným cieľom prelomového summitu je dosiahnuť, aby sa Severná Kórea vzdala svojich jadrových zbraní a balistických rakiet výmenou za ekonomické stimuly a bezpečnostné záruky.

 

"Malo by to ísť veľmi dobre, ale ľudia by nemali očakávať príliš veľa na prvý raz. Dvere sa iba otvárajú," uviedol pre novinárov Rodman, ktorý na singapurské letisko Changi pricestoval v tričku s nápisom "Mier sa začína v Singapure". Trump na otázku médií, či bol Rodman pozvaný do Singapuru, minulý týždeň odpovedal: "Nie, nebol."

 

Basketbalista označuje oboch lídrov za svojich "priateľov". "Plne podporím svojich priateľov Donalda Trumpa a maršala Kim Čong-una. Náš prezident je jedným z najlepších vyjednávačov všetkých čias a ja sa teším, že budem môcť prispieť k jeho historickému úspechu na singapurskom summite," napísal Rodman na Twitteri.

Rodman (57) niekoľkokrát navštívil Kórejskú ľudovodemokratickú republiku (KĽDR) a vybudoval si osobné priateľstvo s Kim Čong-unom, ktorý je fanúšikom basketbalu. Po prvý raz sa sem dostal v roku 2013 s estrádnym basketbalovým tímom Harlem Globetrotters. Celkovo navštívil krajinu päťkrát - naposledy vlani, keď Kimovi venoval Trumpovu knihu "The Art of the Deal".

 

Rodmanove návštevy KĽDR sú zobrazené v dokumentárnom filme "Dennis Rodman's Big Bang in Pyongyang" (2015). Po tom, ako sa v marci potvrdilo konanie samitu v Singapure, Rodman vyjadril "obrovský rešpekt" k obom lídrom. Bývalý športovec sa dva razy objavil aj v Trumpovej televíznej reality show "The Celebrity Apprentice".

 

Rodman je päťnásobným šampiónom NBA, najvyššej basketbalovej ligy v Severnej Amerike, ktorá je všeobecne považovaná za najlepšiu na svete. Pôsobil v tímoch Detroit Pistons, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers a ďalších.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona