Rodiny s deťmi môžu počas víkendov spoznávať Slovensko za jedno euro

NETKY.SK • 2 August 2022, 14:48 • 2 min
Rodiny s deťmi môžu počas víkendov spoznávať Slovensko za jedno euro

PREŠOV – S cieľom umožniť počas prázdnin spoznávať historické, kultúrne a prírodné zaujímavosti východného Slovenska zaviedol Prešovský samosprávny kraj (PSK) v prímestskej autobusovej doprave počas víkendov a sviatkov jednoeurové cestovné.

slovakia

left justify in out

Službu môžu využiť rodiny s deťmi u všetkých zmluvných dopravcov Prešovského aj Košického samosprávneho kraja. TASR o tom informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

 

img

      

„Víkendový lístok si môžu zakúpiť rodičia s deťmi počas víkendov a štátnych sviatkov, cestovať však musí vždy aspoň jeden rodič a aspoň jedno dieťa do 15 rokov. Každý člen rodiny zaplatí za lístok jedno euro bez ohľadu na dĺžku trasy, spôsob úhrady cestovného či nárok na iné zľavy,“ vysvetlila. Podľa slov predsedu PSK Milana Majerského umožní takto upravené cestovné cestovať rodinám nielen na výlety za zaujímavosťami kraja, ale i za kultúrou v okresných mestách či krajskej metropole.

 

img

      

Ponuka jednoeurového cestovného súvisí s kampaňou PSK a Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska Nadýchni sa.

 

„Kampaň komunikuje štyri hlavné sféry, ktorými sú história, pamiatky, príroda a zážitky v Prešovskom kraji. Ku každej sfére je pripravený špecifický prívlastok – nepoznaná história, 'neokukané' pamiatky, nespútaná príroda, neopakovateľné zážitky,“ ozrejmil riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško s tým, že v kampani sa zamerali aj na propagáciu menej známych lokalít. Tie podľa neho môžu byť spolu s celoslovensky známymi „veľkým lákadlom“ pre návštevníkov na prežitie viacdňového pobytu či dovolenky v PSK. Tipy na spoznávanie krás regiónu sú dostupné na portáli nadychnisa.travel.
 

img

      

PSK počas leta financuje aj špeciálne sezónne autobusové spoje do Pienin. Na trase Stará Ľubovňa - Červený Kláštor premávajú autobusy počas sobôt a nedieľ do 4. septembra. „Na autobusové spoje sa vzťahuje štandardná tarifa prímestskej autobusovej dopravy a pri cestovaní je možné využiť aj víkendové cestovné,“ uzavrela Heilová.

 

Možno vás zaujme: Slovensko sa môže spoliehať len na zadržiavanie zrážok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona