Rodiny obetí letu Germanwings boli oboznámené s výsledkami vyšetrovania

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 10:19 • 2 min
Rodiny obetí letu Germanwings boli oboznámené s výsledkami vyšetrovania

BONN - Francúzski vyšetrovatelia leteckých nehôd oboznámili pozostalých obetí minuloročnej tragédie lietadla spoločnosti Germanwings s výsledkami svojho vyšetrovania. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Brífingy s vylúčením verejnosti sa konali v Bonne a Barcelone, pričom predchádzajú nedeľňajšiemu oficiálnemu zverejneniu konečnej správy francúzskeho Úradu vyšetrovania a analýzy pre bezpečnosť civilného letectva (BEA).

 

Vyšetrovatelia potvrdili, že kopilot letu 9525 z Barcelony do Düsseldorfu Andreas Lubitz 24. marca 2015 zámerne vrazil s Airbusom A320 do svahu Francúzskych Álp, pričom zahynulo všetkých 150 osôb na palube. Lubitz sa predtým liečil z depresie.

 

Právnik zastupujúci niektoré z rodín obetí Christof Wellens uviedol, že pozostalí majú pre vyšetrovateľov otázky typu "Ako sa môže takýto pilot ocitnúť v kokpite?" či "Ako je možné, že takto chorý človek dostane licenciu pilota?"

 

Podľa jeho slov majú pozostalí "mnoho otázok a každá odpoveď bude pre nich veľmi dôležitá".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies