Rodiny kanadských diplomatov pôsobiacich na Kube sa vrátia domov

NETKY.SK • 17 Apríl 2018, 08:35 • 2 min
Rodiny kanadských diplomatov pôsobiacich na Kube sa vrátia domov

TORONTO - Kanadské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo rodinám diplomatov pôsobiacich na Kube, aby sa vrátili domov.

slovakia

left justify in out

Ostrov by mali podľa plánov čo najskôr opustiť ich partneri, deti i rodičia. Ministerstvo sa tak rozhodlo po tom, ako sa u desiatich Kanaďanov stále prejavujú nevysvetliteľné mozgové symptómy, ako napríklad závraty, bolesti hlavy či znížená schopnosť sústrediť sa.

Americké ministerstvo zahraničia obmedzilo počet zamestnancov na veľvyslanectve USA v Havane po tom, ako vlani zistili podobné príznaky nevysvetliteľného cieleného útoku u 24 amerických diplomatov a ich rodinných príslušníkov, pričom podľa prvotných informácií bol príčinou symptómov zvukový útok.

Kuba zodpovednosť za prípad opakovane odmietla. USA však vyhlásili, že Havana nesie zodpovednosť s tým, že takéto incidenty sa nemôžu v malej komunistickej krajine objaviť bez toho, aby o nich vedeli predstavitelia štátu.

Kanadská vláda vyhlásila, že výsledky skúmania ovzdušia a vody zatiaľ neviedli k určeniu príčiny príznakov. Kanada nedávno uviedla, že prípad musia ďalej skúmať, pričom nevylúčila, že za ním stojí ľudský faktor. Ministerstvo taktiež dodalo, že príznaky sa neobjavili u turistov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies