Rodiny džihádistov zadržiavané v Sýrii podali žalobu na Francúzsko, lebo ich nechce prijať

NETKY.SK • 17 Január 2018, 13:52 • 2 min
Rodiny džihádistov zadržiavané v Sýrii podali žalobu na Francúzsko, lebo ich nechce prijať

PARÍŽ - Rodiny francúzskych podporovateľov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) zadržiavané v Sýrii podali žalobu na Francúzsko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Chcú tak dosiahnuť, aby ich francúzska vláda priviedla domov zo zajatia, pretože podľa ich slov nemajú nádej na spravodlivé zaobchádzanie, keďže ich väznitelia nemajú žiadne právne alebo medzinárodné uznanie. Žalobu podalo šesť rodín zahŕňajúcich manželky a deti džihádistov, ktoré sú zajaté v sýrskom Kurdistane.

Podľa šéfky francúzskej armády neexistuje dôvod na to, aby pre súdne procesy džihádistov priviedli do Francúzska. Kurdské milície podľa nej dané prípady zvládajú a francúzska vláda sa snaží deťom pomôcť v návrate do krajiny, ako sa len dá.

Rodiny francúzskych bojovníkov IS podali žalobu len týždeň po tom, čo sa neslávne známi členovia organizácie Emilie König a Thomas Barnouin, ktorých minulý mesiac zatkli kurdské milície z Oddielov ľudovej sebaobrany (YPG), objavili vo videu, pričom takmer identicky tvrdili, že sa k nim v zajatí nesprávajú zle.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies