Rodiny deviatich obetí streľby v Newtowne sa domáhajú majetku matky páchateľa

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 06:46 • 2 min
Rodiny deviatich obetí streľby v Newtowne sa domáhajú majetku matky páchateľa

BRIDGEPORT - Príbuzní deviatich obetí podali žalobu, ktorou sa domáhajú majetku matky páchateľa streľby v základnej škole v meste Newtown v štáte Connecticut.

slovakia

left justify in out

Ako dôvod žalobcovia uvádzajú, že Nancy Lanzová vo svojom dome nedostatočne zabezpečila strelnú zbraň, ktorou potom v decembri 2012 jej syn zastrelil 20 šesť- a sedemročných detí a šiestich zamestnancov Sandy Hook Elementary School.

 

Adam Lanza pred masakrom v škole zastrelil doma aj vlastnú matku. Potom si vzal zbrane, ktoré mala v legálnej držbe, a jej auto a vydal sa do školy. Tam bezhlavo strieľal na všetkých okolo seba. Napokon spáchal samovraždu.

 

Išlo o druhú najhoršiu tragédiu svojho druhu v Spojených štátoch, ktorá prekonala masaker na strednej škole v coloradskom Columbine z roku 1999, ktorá v krajine rozpútala debatu o sprísnení pravidiel držby zbraní.

 

Newtownské úrady kúpili udalosť Lanzovcov za jeden dolár. V januári tohto roku bolo rozhodnuté, že pomerne rozľahlý dom dajú zbúrať.

 

Streľba na verejných miestach so smrteľnými následkami je pritom v USA bežným javom a krviprelievanie často ukončí až usmrtenie alebo samovražda páchateľa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies