Rodiny cestujúcich zmiznutého malajzijského lietadla žiadajú pokračovať v pátraní

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 13:19 • 2 min
Rodiny cestujúcich zmiznutého malajzijského lietadla žiadajú pokračovať v pátraní

KUALA LUMPUR - Rodiny cestujúcich z lietadla leteckej spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré sa pred dvoma rokmi počas letu v Ázii stratilo, sa dnes zišli na spomienkovom stretnutí v Kuala Lumpure, aby si pripomenuli jednu z najväčších záhad v dejinách civilného letectva.

slovakia

left justify in out

Cestujúcich lietadla, ktoré zmizlo 8. marca 2014 počas letu počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu, si ich príbuzní dnes pripomenuli okrem iného aj vypustením bielych balónikov s menami svojich nezvestných blízkych a kartičkou s nápisom: "MH370: navždy v našich srdciach".

 

img

 

Príbuzní aj dnes naliehali na príslušné vyšetrujúce orgány a krajiny, aby pokračovali v pátraní po lietadle.

 

Momentálne sa po zvyškoch lietadla pátra v Indickom oceáne, kde sa vlani v júli na pobreží ostrova Réunion našiel kus krídla. Pátranie by sa malo koncom júna skončiť. Príbuzní však chcú, aby sa v ňom pokračovalo. Úrady im oponujú, že hľadanie trosiek lietadla nie je možné rozšíriť na väčšiu oblasť vzhľadom na to, že sa nenašli žiadne nové stopy.

 

Malajzia na výročie zmiznutia lietadla nenaplánovala žiadne oficiálne podujatia, ale v tento deň by tamojšie úrady mali zverejniť predbežnú správu o výsledkoch doterajšieho vyšetrovania.

 

Dňa 8. marca uplynie aj zákonná lehota na podanie žalôb príbuzných. Žalovanou stranou v procese bude letecká spoločnosť Malaysia Airlines, malajzijský úrad civilného letectva, imigračná služba a ďalšie vládne úrady.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies