Rodiny 12 cestujúcich zmiznutého letu podali po dvoch rokoch žaloby

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 11:20 • 2 min
Rodiny 12 cestujúcich zmiznutého letu podali po dvoch rokoch žaloby

KUALA LUMPUR - Rodiny 12 cestujúcich zmiznutého Boeingu 777 spoločnosti Malaysia Airlines podali pred uplynutím dvojročnej lehoty žalobu na aerolínie a vládu. Informuje o tom agentúra AP s tým, že budúci týždeň uplynú dva roky od záhadného zmiznutia lietadla s 239 cestujúcimi na palube.

slovakia

left justify in out

Celosvetová dohoda o leteckej doprave stanovuje v prípade leteckých nešťastí dvojročnú lehotu na obvinenia predkladané príbuznými, píše AP. V utorok 8. marca uplynie druhé výročie zmiznutia letu MH370 s 227 cestujúcimi a 12 členmi posádky počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu.


Právnik Sangeet Kaur Deo, ktorý zastupuje desať rodín, uviedol, že žaloby sa týkajú cestujúceho z Ruska, Číny a zvyšok pochádza z Malajzie. Okrem leteckej spoločnosti v nich pozostalí žalujú vládu, vedúcich úradu civilnej dopravy, ako aj námorníctva.


Osud letu MH370 stále patrí medzi najväčšie záhady v dejinách civilného letectva. Predpokladá sa, že sa lietadlo zrútilo do odľahlej časti na juhu Indického oceánu. Komplikované, finančne náročné a doposiaľ neúspešné medzinárodné pátranie koordinuje Austrália, ktorá pomocou sonarov prehľadáva rozsiahle oblasti oceánskeho dna.


Jediné, čo sa doposiaľ s istotou podarilo identifikovať, bola malá časť krídla, ktorú vlani v júli vyplavilo na francúzsky ostrov Réunion ležiaci neďaleko Madagaskaru. V prípade ďalších údajných trosiek sa spojitosť so strateným strojom nepotvrdila.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona