Rodinná tragédia: Motívom vraždy dedka boli peniaze

NETKY.SK • 10 Február 2014, 16:08 • 2 min
Rodinná tragédia: Motívom vraždy dedka boli peniaze

BRATISLAVA - Za rodinnou tragédiu, pri ktorej dedka dobodal vlastný 18-ročný vnuk a potom zapálil v dome horľavinu, boli peniaze.

slovakia

left justify in out

Víkendová tragédia sa odohrala v Nitrianskom Pravne v okrese Prievidza. "Podľa policajných informácií sa obvinený Ján P. pripravoval na zavraždenie svojho dedka (1945). Motívom boli peniaze, respektíve úmysel zakryť krádež hotovosti z účtu poškodeného," uviedla hovorkyňa prezídia Policajného zboru SR Andrea Dobiášová.

Policajti zistili, že obvinený mladík si zabezpečil horľavé látky, ktoré v nedeľu v noci priniesol do dedkovho domu. Keď sa starý pán zobudil, začal s vnukom zápasiť. Obvinený podľa polície dobodal dedka nožom. Zasadil mu 27 rán, ktoré boli smrteľné. Potom zapálil horľavú látku a utiekol z miesta činu. Národná kriminálna agentúra s policajtmi z Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne objasnila túto úkladnú vraždu za pár hodín. Jánovi P. hrozí 25 rokov väzenia alebo doživotie. V tejto chvíli robia s obvineným procesné úkony, takže nie je možné poskytnúť žiadne ďalšie informácií, dodala Dobiášová. Požiar domu ohlásili policajtom v nedeľu okolo 5:30. Starého muža, ktorý už nejavil známky života, našli hasiči v posteli počas hasenia domu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona