Rodinám obetí tragického letu MH17 ukázali v Holandsku trosky stroja

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 14:26 • 2 min
Rodinám obetí tragického letu MH17 ukázali v Holandsku trosky stroja

HAAG - Pozostalí desiatok obetí júlového zrútenia malajzijského lietadla na východe Ukrajiny si od utorka môžu prísť po prvý raz pozrieť trosky stroja, ktoré zhromaždili na holandskej vojenskej základni Gilze-Rijen.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií portálu britskej vysielacej stanice BBC sú poškodené kusy stroja rozložené a označené v troch hangároch, a to vrátane krídel, kolies či častí trupu. Výnimkou je kokpit, ktorý je dôležitý pre ďalšie vyšetrovanie okolností tragédie letu MH17, a preto ho neodhalili. Odhaduje sa, že na trosky, ktoré zhromaždili v Holandsku až koncom roka, by sa mali v priebehu týždňa prísť pozrieť stovky ľudí z viacerých krajín.

 

Malajzijské lietadlo smerujúce z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútilo 17. júla v nepokojnej časti Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Západ obviňuje z činu proruských povstalcov, ktorých podľa neho priamo podporuje vláda v Moskve, tá to však odmieta. Nájdené telá obetí a trosky stroja zhromaždili v Holandsku, odkiaľ pochádzalo takmer 200 cestujúcich. Telesné pozostatky troch cestujúcich stále nenašli. Predbežná správa o okolnostiach pádu hovorí o poškodení plášťa stroja počas letu množstvom objektov letiacich vysokou rýchlosťou. Konečná správa by mala vyjsť na jeseň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies