Rodina vylákala mladú študentku do Pakistanu a vyrezali jej dieťa z brucha proti vôli

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 17:10 • 2 min
Rodina vylákala mladú študentku do Pakistanu a vyrezali jej dieťa z brucha proti vôli

RÍM - Mladá Pakistanka, ktorú z Talianska vzala jej rodina späť do Pakistanu, aby tu proti svojej vôli podstúpila interrupciu, sa bezpečne vrátila do Talianska. Na Twitteri to oznámil taliansky minister zahraničných vecí Angelino Alfano.

slovakia

left justify in out

Žena, ktorú identifikovali ako Farah (19), nemala talianske občianstvo, len povolenie na pobyt. Napriek tomu ministerstvo zahraničných vecí po upozornení úradov z mesta Verona kontaktovalo talianske veľvyslanectvo v pakistanskej metropole Islamabad.

Úradom vo Verone Farahini priatelia povedali, že bola domov vylákaná pod zámienkou a donútená tam podstúpiť interrupciu, keďže bola tehotná so svojím talianskym priateľom.

 

„Dali mi sedatívum, priviazali ma o posteľ a prinútili ma k interrupcii," povedala Farah talianskym médiám. Neskôr sa jej podarilo skontaktovať s priateľmi v Taliansku a požiadala ich o pomoc. Minulý týždeň ju od rodiny vyslobodila pakistanská polícia v Islamabade a niekoľko dní potom strávila na talianskej ambasáde. 

 

Ako píše BBC, Farah mala s rodinou dlhodobé nezhody. Neskôr sa však s rodinou udobrila a uverila, že ju pozvali na svadbu. Príbuzní jej však zobrali doklady a držali ju v Pakistane v podstate ako vo väzení.

 

img

 

Taliansko nedávno zasiahla správa o smrti Sany Cheemaovej, talianskej občianky pôvodom z Pakistanu. Zo Saninej vraždy podozrievajú jej príbuzných. Údajne sa totiž odmietla vydať za muža, ktorého jej vybrala rodina.

2 20 mda dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies