Rodina v Nórsku omylom v práčke vyprala kocúra

NETKY.SK • 19 December 2017, 18:33 • 2 min
Rodina v Nórsku omylom v práčke vyprala kocúra

OSLO - Štvorročný kocúr menom Zero má zrejme väčšie schopnosti, ako by naznačovalo jeho meno. Žije v rodine v nórskom Osle a nedávno ho zvedavosť zaviedla dovnútra práčky so šatstvom pripraveným na pranie.

slovakia

left justify in out

Na jeho smolu si to nikto nevšimol, takže bol nútený v práčke absolvovať 40-minútový vlnený program s ohrevom na 30 °C. Majitelia našli svojho domáceho maznáčika až po skončení prania, keď začali z práčky vyberať veci. Ako sa dalo očakávať, nevyzeral príliš dobre.

 

„Zero bol mazľavý, veľmi strapatý a vyzeral byť chudší ako normálne. Motal sa a začal vracať,“ popisoval jeho stav 14-ročný Joakim.

 

Kocúra hneď zaviezli na veterinárnu kliniku, kde mu dali infúzie s výživou a liekmi proti bolesti. Podľa veterinára mal veľmi nízku telesnú teplotu, takže ho aj zahrievali. Dostal aj kyslík. „Kocúr bol zoslabený a podchladený. Navyše, veľmi omámený a zmätený,“ povedal docent Vibeke Rootwelt, ktorý zviera ošetroval. Tiež dodal, že počas svojej 25-ročnej praxe sa s niečím podobným nestretol, hoci nevylúčil, že sa to občas stáva bez asistencie veterinárov.

 

Po dvoch dňoch na klinike sa Zero vrátil k svojim domácim a bol fit. „Teraz je cítiť po mydle. Mačky vôbec nemajú rady vodu a nemyslím si, že Zero ju začne po tomto mať rád,“ povedal Joakim. Všetkým majiteľom mačiek radí, aby pred praním vždy dobre skontrolovali obsah práčky.

 

O príhode informoval nórsky portál NRK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies