Rodina Peugeotovcov vraj odsúhlasila dohodu s firmou Dongfeng

NETKY.SK • 18 Február 2014, 09:06 • 2 min
Rodina Peugeotovcov vraj odsúhlasila dohodu s firmou Dongfeng

PARÍŽ - Členovia rodinnej dynastie Peugeotovcov v pondelok schválili dohodu automobilky PSA Peugeot Citroën s jej čínskym partnerom Dongfeng. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na informované zdroje.

slovakia

left justify in out

Dva holdingy, ktoré rodine patria, teda podľa informovaného zdroja odsúhlasili "všetky návrhy“, ktoré predstavitelia PSA v rokovaniach dohodli so spoločnosťou Dongfeng a s predstaviteľmi Francúzska. Automobilka PSA by o tom mala informovať 19. februára.

Dohoda medzi PSA, Dongfeng a Francúzskom by mala viesť k tomu, že sa kapitál PSA zvýši o 3 mld. eur. V rámci dohody o navýšení kapitálu PSA by mala čínska automobilka a Francúzsko získať zhodne po 14 % akcií francúzskej spoločnosti. Podľa dohodnutých podmienok by noví akcionári mali získať akcie s výraznou zľavou a zaplatiť za jednu akciu 7,5 eura. Cena akcií spoločnosti Peugeot bola v pondelok vo výške 12,79 eura. 

PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona