Rodina novinára Foleyho, ktorého zabil IS, protestuje proti tvítom Le Penovej

NETKY.SK • 17 December 2015, 17:46 • 2 min
Rodina novinára Foleyho, ktorého zabil IS, protestuje proti tvítom Le Penovej

PARÍŽ - Rodina amerického reportéra Jamesa Foleyho vyzvala líderku francúzskej krajnej pravice Marine Le Penovú, aby odstránila zo svojho účtu na Twitteri fotografie zachytávajúce popravy jeho a ďalších mužov zadržaných extrémistami z organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Sporné príspevky Le Penovej na sociálnej sieti Twitter sú predmetom vyšetrovania francúzskych orgánov. Líderka francúzskeho Národného frontu ich zverejnila v reakcii na výroky novinára, ktorý prirovnal jej stranu k extrémistom z IS. Le Penová sa týmto spôsobom snažila poukázať na rozdiel medzi oboma subjektmi.

Diane Foleyová, matka zavraždeného novinára, dnes uviedla pre francúzsku rozhlasovú stanicu RTL, že odkazy Le Penovej na Twitteri "pridávajú rodine ešte viac bolesti". Rodina vydala vyhlásenie, podľa ktorého je "hlboko rozrušená nežiaducim využitím Jima pre politické ciele Le Penovej" a chce, aby boli fotografie "okamžite" z účtu odstránené.

 

Foleyho zajali v roku 2012 a militanti z IS mu odrezali hlavu v roku 2014, pripomenula dnes tlačová agentúra AP.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona