Rodina nebohého R. Ožvolda žiada novinárov, aby ich neotravovali

NETKY.SK • 30 Jún 2011, 08:49 • 2 min
Rodina nebohého R. Ožvolda žiada novinárov, aby ich neotravovali

Rodina nebohého R. Ožvolda žiada novinárov, aby ich neotravovali

slovakia

left justify in out

img

Nezvestného advokáta Romana Ožvolda hľadali a našli príslušníci Komplexnej centrálnej záchrannej služby (KCZS) v Gabčíkove. Informoval dnes TASR predseda Predstavenstva KCZS Ján Culka.
      "Rodina nebohého Romana Ožvolda si nás objednala 26. júna večer, aby sme našli nezvestného exmanžela, otca. V pondelok (27.6.) sme pátrali v okolí Levíc a v utorok (28.6.) v katastri obce sme našli nehybné telo a prípad sme odovzdali polícii," povedal šéf záchranárov.
      Exmanželka právnika Ingrid Ožvoldová prišla dnes do Gabčíkova aj s rodinou poďakovať sa záchranárom za všetko, čo pre ňu a jej rodinu urobili. Potvrdila, že manžel zmizol 22. júna vo večerných hodinách spred kasína v Bratislave. "Podľa očitých svedkov pravdepodobne o 21.30 h ho niekto vylákal. Na druhý deň ráno u nás zvonila polícia, hľadala bývalého manžela na našej trvalej adrese. Vtedy sme sa vlastne dozvedeli, že je nezvestný a rozbehlo sa pátranie," uviedla Ožvoldová s tým, že nemá tušenie, kto vraždu spáchal. "Bývalý manžel robil advokáta, zastupoval množstvo firiem, množstvo osôb. Bol podpredsedom Predstavenstva Slovenskej konsolidačnej, predsedom dozornej rady v Tipose a zastupoval aj iné spoločnosti," povedala. Vyjadrila nádej, že po nájdení tela sa nájdu aj páchatelia a celá záležitosť sa v blízkej budúcnosti objasní.
      Podľa dcéry zavraždeného mali jej otca ľudia radi a rešpektovali ho. "Chodievali sme spolu aj do spoločnosti, stretávala som sa s ním iba v rodinných záležitostiach, nikdy sme sa nerozprávali o jeho práci a on ma nikdy s takýmito vecami nezaťažoval. Trávila som s ním veľa voľného času," spomína Kristína.
      "Mali sme dobrý vzťah, stretávali sme sa pravidelne raz do týždňa. Vždy sa zaujímal o môj život, záujmy, problémy, napriek tomu, že sme nežili v spoločnej domácnosti. Keď sme sa stretávali, chcel vedieť všetko o mne, s jeho osobnými vecami ma nezaťažoval," zdôveril sa syn Michal.
      Exmanželka nebohého Romana Ožvolda adresovala novinárom žiadosť, aby rešpektovali súkromie jej rodiny. "Poskytli sme tieto informácie pre TASR z toho dôvodu, že mňa a moje deti otravujú médiá a novinári, v tejto ťažkej situácii chceme mať pokoj. Chcela by som požiadať a poprosiť všetkých novinárov, aby pochopili, v akej sme situácii a neotravovali nás. Zároveň prosím zástupcov médií aj o to, aby neuverejňovali polopravdy, nepravdivé informácie a rôzne špekulácie," uzavrela Ožvoldová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona