Rodina Malály pricestovala do Británie, aby jej pomohla zotaviť sa

NETKY.SK • 26 Október 2012, 12:51 • 2 min
Rodina Malály pricestovala do Británie, aby jej pomohla zotaviť sa

Rodina Malály pricestovala do Británie, aby jej pomohla zotaviť sa - Svet Malálu po útoku previezli do pakistanskej nemocnice s vážnymi zraneniami hlavy a chrbtice. Neskôr ju letecky dopravili do Birminghamu.

slovakia

left justify in out

img

Malálu po útoku previezli do pakistanskej nemocnice s vážnymi zraneniami hlavy a chrbtice. Neskôr ju letecky dopravili do Birminghamu.

 Pakistanská školáčka a aktivistka, ktorú začiatkom októbra postrelil príslušník Talibanu za to, že bojovala za právo dievčat na vzdelávanie, sa rýchlo zotavuje z vážneho zranenia hlavy. 

Vyhlásil to dnes v Birminghame otec Malály Júsafzajovej, ktorý za zranenou dcérou spolu s ďalšími členmi rodiny pricestoval do britského Birminghamu, kde je hospitalizovaná na špecializovanom oddelení miestnej nemocnice.

Zijáuddín Júsafzaj uviedol, že jeho dcéra bola po útoku z 9. októbra vo veľmi zlom stave. " Jej stav sa zlepšuje povzbudzujúco rýchlo. Je to pre nás zázrak. Sme veľmi šťastní. Modlím sa za ňu," dodal Malálin otec.

Malálu po útoku previezli do pakistanskej nemocnice s vážnymi zraneniami hlavy a chrbtice. Neskôr ju letecky dopravili do Birminghamu, kde sa v Nemocnici kráľovnej Alžbety zotavuje na oddelení špecializujúcom sa na strelné zranenia.

Medzinárodné spoločenstvo rozhodne odsúdilo útok na dievčinu, ktorá brojila za vzdelávanie dievčat v Pakistane a poštvala tým proti sebe islamistov a radikálov. Malálin prípad znovunastolil otázku, či je Pakistan - spojenec USA v regióne a jedna z jadrových veľmocí - skutočne odhodlaný potlačiť islamistických militantov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona