Rodina letela z dovolenky na podlahe

NETKY.SK • 14 Január 2019, 17:47 • 2 min
Rodina letela z dovolenky na podlahe

Nepríjemný zážitok absolvovala pri návrate z dovolenky rodina z anglického mesta Alcester. Cestujúci mali rezervované tri sedadlá v zadnej časti lietadla. Po nástupe na ne však čakalo prekvapenie, keď namiesto sedadiel našli iba prázdne miesto na podlahe.

slovakia

left justify in out

S prípadom sa Taylorovi zverili britskej relácii Rip off Britain, ktorý vysiela kanál BBC. Cestu z ostrova Menorca v Stredozemnom mori do anglického Birminghamu mali rodičia s desaťročnou dcérou absolvovať vedľa seba v zadnej časti lietadla.

 

Po nástupe s platnými letenkami, za ktoré zaplatili celkovo v prepočte asi 1000 eur, na ne však čakal miesto sedadiel iba prázdny priestor na podlahe.

 

 

Vzhľadom k tomu, že v lietadle po nastúpení všetkých cestujúcich zostalo jedno voľné sedadlo, mohla aspoň dcéra Brooke sedieť, ako sa sluší a patrí. Jej rodičia ale museli sedieť na koberci na podlahe, a pretože rodina by mala držať spolu, aj desaťročné dievča sa nakoniec presunulo späť za rodičmi a usadilo sa medzi nich na zem.

 

Úsmev nestačil


Palubný personál bol natoľko vyťažený poskytovaním servisu ostatným cestujúcim, že bola situácia na mieste vyriešená len poďakovaním za pochopenie. Keď sa neskôr nespokojná matka obrátila na aerolinky, bola už o niečo úspešnejšia.

 

Tentoraz jej bol ponúknutý úsmev a 30 libier. Ani to však rodinu neuspokojilo, a tak sa rozhodla obrátiť na televízny program Rip off Britain, ktorý sa venuje nespokojným zákazníkom.

 

Aerolinky TUI náhle vrátili rodine celú čiastku a vedenie spoločnosti vysvetlilo, že na poslednú chvíľu prebehla zmena typu lietadla, v ktorom bol iný počet sedadiel.

 

Spoločnosť sa tiež rozhodla kontaktovať rodinu, aby sa jej osobne ospravedlnila. Úrad pre civilné letectvo pre server BBC uviedol, že pasažierom môže byť v takejto situácii ponúknuté miesto na sedenie v inej časti lietadla, v istých prípadoch aj na miestach sedadiel pre personál. Nie je ale možné nechať cestujúcich sedieť na zemi, kde nie sú vybavení ani bezpečnostnými pásmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies