Rodina Karla Gotta oznámila, kde bude spevákovo miesto posledného odpočinku

NETKY.SK • 25 Október 2019, 18:52 • 2 min
Rodina Karla Gotta oznámila, kde bude spevákovo miesto posledného odpočinku

PRAHA - Česká hudobná legenda opustila náš svet začiatkom októbra. Pre milovníkov dobrej hudby, ktorú "božský Kája" tvoril, to bola krutá správa. Posledná rozlúčka s Gottom sa uskutočnila v Prahe, nevedelo sa však, kde bude pochovaný. Jeho manželka sa však už na túto tému vyjadrila na sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

"Touto cestou vám všetkým zo srdca ďakujem za všetky vyjadrenia sústrasti, ktorá sme od vás v uplynulých týždňoch v tak veľkom počte dostali a stále dostávame. Vaše slová podpory sú pre našu rodinu, v týchto nesmierne ťažkých časoch, veľkým povzbudením," uviedla Gottová.

 

img


Objasnila tiež, kde bude spevák pochovaný. "Na želanie môjho manžela bude miestom jeho odpočinku cintorín na pražských Malvazinkách. Prial si odpočívať tam, kde prežil veľkú časť svojho života, kde to mal rád a kde sa cítil doma," napísala vdova s tým, že konkrétne miesto oznámi, "až to bude aktuálne ".
 

Gott, ktorý trpel akútnou leukémiou, zomrel 1. októbra. V piatok 11. októbra sa prišli do pražského Paláca Žofín rozlúčiť so zosnulým spevákom desaťtisíce ľudí. V sobotu sa následne v katedrále sv. Víta na Pražskom hrade konala zádušná omša.

 

img


Karel Gott sa narodil 14. júla 1939 v Plzni. Pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas kariéry vydal viac než 100 albumov. Maestrov posledný hit bola skladba Srdce nehasnou, ktorú česká legenda naspievala so svojou dcérou Charlottou Ellou.

 

 

Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávkach Z pekla štěstí 2 (2001) alebo Keď draka bolí hlava (2018).

 

 

Gott je držiteľom 42 Zlatých slávikov, viacerých cien Týtý, Zlatých a Platinových platní a ceny Zlatá ihlica. Počas svojej speváckej kariéry absolvoval množstvo koncertov v Európe, USA, Kanade, Číne, Austrálii či Japonsku a hosťoval v stovkách televíznych šou doma aj v zahraničí. Zomrel 1. októbra vo veku 80 rokov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona