Rodina kameramanky Halyny Hutchins žaluje Aleca Baldwina

NETKY.SK • 17 Február 2022, 12:00 • 2 min
Rodina kameramanky Halyny Hutchins žaluje Aleca Baldwina

Baldwin na sociálnej sieti ubezpečuje, že bude všetko v poriadku. Rodina zosnulej si to však zrejme nemyslí. V občianskej žalobe sú zahrnutí aj producenti snímky, ktorí mali bezcitne ignorovať sťažnosti na bezpečnosť na pľaci.

slovakia

left justify in out

img

 

V súvislosti so streľbou podali už minimálne tri žaloby. Táto je však prvá, ktorá sa viaže priamo na jedného z dvoch postrelených. Pozostalí kameramanky sa rozhodli zažalovať Baldwina a „ostatných zodpovedných za bezpečnosť na pľaci, ktorých nedbanlivé správanie a znižovanie nákladov viedlo k zbytočnej tragickej smrti Halyny Hutchins,“ vyhlásil právnik rodiny Brian Panish.

 

img

 

Jeho firma viedla nezávislé vyšetrovanie, ktoré podľa neho odhalilo až pätnásť porušení bezpečnostných opatrení. Tých sa nedopustili len obvinení v žalobe, medzi ktorými sú hlavná zbrojárka filmu Hannah Gutierrez-Reed, asistent režiséra David Halls a produkčné tímy, ale aj populárny hollywoodsky herec. „Je tu mnoho vinných ľudí, ale pán Baldwin bol ten, kto držal zbraň,“ pokračoval ďalej Panish.

 

img

 

Baldwin podľa žalobcov odmietol výcvik na manéver, ktorý predvádzal v čase streľby na ranči v Santa Fe, kde k tragédii koncom októbra došlo. Obžaloba tvrdí, že Baldwin nikdy sám neskontroloval zbraň, ktorá mu bola podaná. To sa žalobcovia snažia dokázať aj prostredníctvom špeciálneho animovaného videa, ktoré zobrazuje dianie tesne pred a po výstrele. Bald­winov právnik odmieta akékoľvek tvrdenia o ľahkovážnosti svojho klienta, označuje ich za falošné.

 

Prečítajte si: Alec Baldwin prehovoril po prvýkrát od smrti kameramanky. Nestlačil som spúšť, tvrdí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies