Rodina Davida Hainesa požiadala jeho únoscov zo skupiny IS o kontakt

NETKY.SK • 13 September 2014, 16:54 • 2 min
Rodina Davida Hainesa požiadala jeho únoscov zo skupiny IS o kontakt

LONDÝN - Rodina britského humanitárneho pracovníka Davida Hainesa, ktorého zadržiava ako rukojemníka ultraradikálna džihádistická skupina Islamský štát (IS), vyzvala týchto únoscov, aby odpovedali na jej odkazy. Informoval o tom dnes denník The Independent.

slovakia

left justify in out

Hainesa, 44-ročného otca dvoch dcér zo škótskeho mesta Perth, uniesli vlani v marci v Sýrii počas jeho pôsobenia pre francúzsku neziskovú organizáciu ACTED. Začiatkom mesiaca IS zverejnil video s dekapitáciou amerického novinára Stevena Sotloffa, v ktorého závere sa objavil aj Haines.
      

V predmetom zázname odznelo varovanie militanta hovoriaceho britským prízvukom, že ak USA budú pokračovať vo svojich vzdušných útokoch proti bojovníkom IS na severe Iraku, Haines bude ďalšou obeťou. Prvým rovnako zavraždeným bol v auguste americký nezávislý žurnalista James Foley.
      

"Sme rodina Davida Hainesa. Zaslali sme vám odkazy, na ktoré sme zatiaľ nedostali odpoveď. Tých, ktorí zadržiavajú Davida, žiadame, aby sa s nami skontaktovali," uviedli jeho príbuzní vo vyhlásení zverejnenom britským ministerstvom zahraničných vecí. Rodina sa o kontakt pokúsila už viackrát.
      

Haines sa venoval humanitárnej činnosti od roku 1999, pomáhajúc obetiam konfliktov na Balkáne, Blízkom východe a v Afrike. Po sobáši so svojou druhou manželkou sa usadil v jej vlasti, Chorvátsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies