Rodina chovala 37 rokov doma viac ako dvojmetrového aligátora, kŕmili ho mačkami

NETKY.SK • 16 Január 2015, 12:55 • 2 min
Rodina chovala 37 rokov doma viac ako dvojmetrového aligátora, kŕmili ho mačkami

LOS ANGELES - Pracovníci ochrany zvierat objavili na dvore domu vo Van Nuys v Los Angeles samicu aligátora, ktorú tu nelegálne chovali od 70. rokov 20. storočia.

slovakia

left justify in out

Majiteľov približne 240-centimetrového zvieraťa menom Jaxson ochranári navyše podozrievajú z toho, že ju kŕmili mačkami. Na mieste totiž našli ich ostatky.

 

O Jaxson, ktorej vek odhadujú na približne 40 rokov, sa starali Ron Gorecki a jeho sestra Laura Mattson. Pôvodným majiteľom bol podľa slov Goreckého sestrin manžel, ktorý však vlani zomrel. „Snažili sme sa jej dať dobrý domov,“ uviedol pre denník Los Angeles Times švagor zosnulého, ktorý údajne považoval samicu plaza za svoju pýchu a radosť. 

 

Gorecki zároveň poprel, že by Jaxson kŕmili mačkami, dávali jej vraj výhradne kuracie mäso, hotdogy a podobnú potravu. S mačkami podľa jeho slov vychádzala veľmi dobre a žiadnej z nich by neublížila. Nelovila údajne ani potkany. „Nikto sa nikdy nesťažoval, nikdy nebol žiaden problém,“ zareagoval Gorecki na výzvu ochranárov, aby susedia nahlásili, či počas ostatných 40 rokov neprišli o malé domáce zviera, ktorého zmiznutie si nedokázali vysvetliť. 

 

Jaxson sa v súčasnosti nachádza v zoologickej záhrade v Los Angeles. Majitelia pritom tvrdia, že sa ju tam snažili umiestniť už skôr, zoo ju však pre nedostatok miesta odmietla prijať. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies