Rodičovský príspevok sa od januára zvýši o 3,6 eura

NETKY.SK • 27 December 2013, 14:44 • 2 min
 Rodičovský príspevok sa od januára zvýši o 3,6 eura

BRATISLAVA - V budúcom roku by vyšší príspevok malo dostávať priemerne mesačne 143,7 tisíc jeho poberateľov.

slovakia

left justify in out

Rodičovský príspevok sa od začiatku budúceho roka zvýši o 3,6 eura na 203,2 eura. Vyplýva to z opatrenia rezortu práce a sociálnych vecí o úprave súm rodičovského príspevku, ktoré nadobudne účinnosť od 1. januára 2014. V budúcom roku by vyšší príspevok malo dostávať priemerne mesačne 143,7 tisíc jeho poberateľov. 

Približne 8,5 tisíca poberateľov rodičovského príspevku je podľa odhadu ministerstva zároveň poberateľom dávky v hmotnej núdzi. "Vplyv na poberateľov dávky v hmotnej núdzi bude neutrálny, nakoľko rodičovský príspevok sa považuje za príjem na účely určenia výšky dávky v hmotnej núdzi a dávka sa o nárast rodičovského príspevku zníži," konštatuje rezort. 

Zvýšenie rodičovského príspevku vyplýva zo zákona. Podľa zákona o rodičovskom príspevku sa táto dávka povinne zvyšuje vždy k 1. januáru kalendárneho roka, a to o rovnaké percento, o aké sa smerom nahor k 1. júlu predchádzajúceho roka zvýšilo životné minimum. Sumy životného minima sa od 1. júla tohto roka zvýšili o 1,8 %. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies