Rodičovský príspevok a prídavok na dieťa opäť nestúpli

NETKY.SK • 7 Január 2016, 10:06 • 2 min
Rodičovský príspevok a prídavok na dieťa opäť nestúpli

BRATISLAVA - Rodičovský príspevok, ktorý v súčasnosti dostáva približne 143 tisíc rodičov, zostal aj po 1. januári tohto roka na sume 203,20 eura.

slovakia

left justify in out

Výška tejto rodinnej dávky sa tak nezmenila druhý rok po sebe. Dôvodom je to, že podľa zákona o rodičovskom príspevku sa táto dávka zvyšuje vtedy, ak k 1. júlu predchádzajúceho roka stúpla výška životného minima. Suma životného minima sa však nemenila v júli 2014, ani v júli 2015. Výška rodičovského príspevku tak naposledy stúpla od 1. januára 2014, a to o 3,6 eura na súčasných 203,20 eura.


Na rovnakej sume zostali po 1. januári tohto roka druhý rok po sebe aj prídavok na dieťa a príplatok k prídavku na dieťa. Prídavok na dieťa od 1. januára 2014 predstavuje 23,52 eura a príplatok k prídavku na dieťa, ktorý dostávajú nepracujúci dôchodcovia ako rodičia nezaopatrených detí, je k rovnakému termínu v sume 11,02 eura. Aj v tomto prípade je to spôsobené tým, že zvýšenie oboch týchto dávok je viazané na rast životného minima. Ak suma životného minima nejde nahor, nezvyšuje sa ani suma prídavku na dieťa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies