Rodičov chlapca z gorilieho výbehu v Cincinnati neobvinia

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 12:34 • 2 min
Rodičov chlapca z gorilieho výbehu v Cincinnati neobvinia

CINCINNATI - Prokurátor v americkom štáte Ohio nevznesie obvinenia voči matke, ktorej trojročný syn pred týždňom počas návštevy miestnej zoo spadol do výbehu goríl a bezprostrednej blízkosti gorilieho samca.

slovakia

left justify in out

Vedenie zoo situáciu vyhodnotilo ako priame ohrozenie chlapcovho života a nariadilo usmrtiť 180-kilogramov vážiace zviera menom Harambe. Informovala o tom dnes agentúra AP.

 


Prokurátor Joe Deters uviedol, že chlapcova matka mala v čase incidentu, ku ktorému došlo 28. mája, na starosti ďalšie tri deti a trojročný chlapec "sa jednoducho zatúlal" do gorilieho výbehu.


Viacerí očití svedkovia incidentu vypovedali, že gorila sa k chlapcovi nesprávala agresívne. Panikáriť začala až po tom, ako sa spoza ohrady začali ozývať výkriky návštevníkov vydesených vzniknutou situáciou. Vtedy gorila chlapca chytila a ťahala ho cez plytký jarok s vodou.


Na internete sa minulý týždeň objavila petícia za potrestanie chlapcových rodičov. Petícia cituje výpovede očitých svedkov, podľa ktorých sa chlapec opakovane pokúšal preliezť cez bariéry. "To malo rodičov viesť k tomu, aby ho odtiaľ okamžite odviedli," píše sa v petícii.


Podľa agentúrnych správ chlapec sa do gorilieho výbehu dostal tak, že najskôr podliezol plot, potom preliezol cez kríky a napokon spadol do plytkého jarku s vodou. Dráma vo výbehu trvala približne desať minút.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona