Rodičmi svetlovlasého dievčatka z Grécka sú podľa testov DNA Rómovia z Bulharska

NETKY.SK • 25 Október 2013, 17:56 • 2 min
Rodičmi svetlovlasého dievčatka z Grécka sú podľa testov DNA Rómovia z Bulharska

SOFIA - Testy DNA potvrdili, že biologickými rodičmi svetlovlasého štvorročného dievčatka, ktoré polícia objavila minulý týždeň u rómskeho páru v Grécku, sú rómski manželia z Bulharska. Oznámili to dnes bulharskí predstavitelia, ktorých citovala BBC.

slovakia

left justify in out

Bulhari uviedli, že rodičmi Marie sú 35-ročná Saša a Atanas Rusevovci. Teraz vyšetrujú, či biologická matka gréckemu páru dieťa nepredala. Za tento trestný čin by išla do väzenia.

Mariu našli minulý týždeň pri razii na zbrane a drogy v rómskom tábore v strednom Grécku. Políciu zarazilo, že sa malá modrooká blondínka so svetlou farbou pleti nepodobala žiadnemu z dospelých Rómov, s ktorými žila a ktorí ju využívali na žobranie. Saša Rusevová poprela, že by si pred rokmi nechala za dieťa od Rómov v Grécku zaplatiť alebo sa ho dobrovoľne vzdala. Uviedla, že spoznáva grécky rómsky pár, ktorého snímky odvysielala televízia, ako ľudí, ktorým zverila svoje dieťa do starostlivosti, keď pracovala na zbere olív v Grécku. Dieťa tam však nechala, pretože údajne nemala peniaze na to, aby si ho odviezla domov. Gréci, ktorých polícia zadržala, tvrdili polícii aj vyšetrovateľom, že dieťa dostali od zúfalej Bulharky, ktorá sa oň nemohla osobne starať, a dievčatko vychovávali spoločne s piatimi vlastnými deťmi. "Mala som v úmysle sa tam vrátiť a zobrať si dieťa domov, ale medzičasom som porodila ďalšie dve deti a nemohla som sa tam vrátiť," povedala vo štvrtok Rusevová bulharskej televízii. Hoci je tmavovlasá a tmavej pleti, držala na rukách malé dievčatko svetlej pleti a pri nohách sa jej hral taktiež blonďavý, svetlý chlapec. Televízia priniesla záber na rozpadávajúci sa dom v rómskej osade, kde žije žena, ktorá má osem detí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies