Rodičia v USA za smrť synčeka vysúdili odškodnenie 150 miliónov USD

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 16:25 • 2 min
Rodičia v USA za smrť synčeka vysúdili odškodnenie 150 miliónov USD

BAINBRIDGE - Porota súdu v Bainbridge, americký spolkový štát Georgia, tento týždeň dospela k záveru, že za smrť 4-ročného chlapca v marci 2012 počas havárie nesie zodpovednosť výrobca, automobilka Chrysler. Informoval o tom denník Wall Street Journal.

slovakia

left justify in out

Na základe jej rozhodnutia má výrobca zaplatiť odškodné rodičom za chlapcovu smrť v horiacom aute 150 miliónov USD (138,50 milióna eur). Suma sa skladá z dvoch častí, 120 miliónov majú dostať za hodnotu chlapcovho života a 30 miliónov USD za jeho bolesti a utrpenie.

 

Do auta Jeep Grand Cherokee vyrobeného v roku 1999, narazil nákladný pickup. Palivo sa vylialo z nádrže za zadnou nápravou a auto vzplanulo.

 

Televízna stanica CNN k prípadu na svojom portáli doplnila, že na procese zaznelo, že auto Grand Cherokee zastavilo na ceste a šofér sa pripravoval odbočiť vľavo, keď doň narazil zozadu nákladný pickup. Obeť havárie, 4-ročný Remington Walden sedel v aute na zadnom sedadle, a keď auto vzplanulo, nedalo sa mu pomôcť.

 

Chrysler v roku 2013 súhlasil, že prekontroluje bezpečnosť palivových nádrží v miliónoch svojich vozidiel Grand Cherokee a Liberty SUV, vyrobených v rokoch 1993 až 2007. Spoločnosť inštaluje na ne zariadenie pre pripojenie návesu, aby zvýšila ochranu modelov pri kolíziách zozadu. Obhajca rodičov Jeb Butler uviedol, že to, čo urobil Fiat Chrysler, bolo neprijateľné.

 

Právnici koncernu povedali porotcom, že vinu za chlapcovu smrť nesie vodič nákladného auta, ktorý do džípu narazil takou vysokou rýchlosťou, ktorej nemohol odolať. Dodali, že auto v čase jeho výroby zodpovedalo federálnym bezpečnostným normám pre palivové nádrže.

 

Hovorca spoločnosti Fiat Chrysler vyjadril nad rozsudkom sklamanie a uviedol, že firma bude uvažovať o odvolaní sa. Dodal, že by bolo "nešťastné", keby porota posudzovala údaje, ktoré podliehajú federálnym regulačným úradov.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies