Rodičia v Nemecku nepustili syna na školský výlet do mešity. Dostali pokutu!

NETKY.SK • 7 Júl 2018, 13:00 • 2 min
Rodičia v Nemecku nepustili syna na školský výlet do mešity. Dostali pokutu!

BERLÍN - Rodičia chlapca, ktorí vnímali školskú návštevu mešity ako indoktrináciu a odmietli ho tam pustiť, dostali pokutu, informoval Der Spiegel na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Gymnázium v Rendsburgu chcelo v rámci hodiny zemepisu navštíviť mešitu, ale rodičia 13-ročného chlapca to odmietli s tým, že ide skôr o náboženskú výučbu a indoktrináciu.

 

Rodičia – ateisti teraz musia zaplatiť pokutu 50 eur, pretože školská návšteva mešity bola povinná. Škola ohodnotila konanie rodičov ako porušenie povinnej školskej dochádzky a dva roky stará vec skončila na súde.

 

Ten rozhodol, že krátka návšteva nemôže byť vnímaná ako náboženská výchova a že nešlo o žiadnu indoktrináciu ani reklamu na islam, píše server stredoevropan.cz.

 

Právnik rodičov, ktorý je členom spolku Bürgerbewegung Pax Europa varujúcim pred islamizáciou Európy, sa proti rozsudku odvolal na vyšší súd. Mešitu v Rendsburgu vníma ako architektonickú škvrnu a za rodičov povedal, že nikto nemôže nikoho proti jeho vôli nútiť vstúpiť do svätostánku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies