Rodičia študentiek, ktoré zomreli pri tragickej nehode, žiadajú odškodné

NETKY.SK • 5 November 2014, 16:38 • 2 min
Rodičia študentiek, ktoré zomreli pri tragickej nehode, žiadajú odškodné

PIEŠŤANY - Náhradu nemajetkovej ujmy za životy svojich dcér na Okresnom súde v Piešťanoch požadujú rodičia Alice Vidovej a Simony Jančovičovej, ktoré pred tromi rokmi pri rýchlej jazde obcou Dubovany v okrese Piešťany usmrtil mladý vodič Dávid Dadík.

slovakia

left justify in out

Náhradu vo výške 100-tisíc eur má podľa návrhu každej rodine zaplatiť vinník tragédie alebo poisťovňa. Dadík na dnešné pojednávanie neprišiel. Sudkyňa z pojednávania vylúčila verejnosť s vysvetlením, že sa bude hovoriť o citlivých rodinných záležitostiach.

 

Dvanásťročné dievčatá Alicu a Simonu zmietol Dávid Dadík vo vysokej rýchlosti z cesty 19. januára 2011 popoludní krátko po tom, ako vystúpili z autobusu. Simona zomrela ešte počas prevozu do nemocnice, Alicu okamžite operovali, no napriek snahe lekárov tiež zomrela. Podľa znalca z odboru dopravy išiel vodič cez dedinu rýchlosťou najmenej 82 kilometrov za hodinu. Ak by išiel predpísanou päťdesiatkou, tragédia by sa nestala. Dadíka súd poslal na štyri roky do väzenia, po viac ako dvoch rokoch sa však dostal na slobodu. Rodičia už v tomto procese žiadali odškodnenie vo výške 33-tisíc eur, súd ich vtedy odkázal na občianskoprávne konanie. 

 

Podľa rodičov oboch dievčat vodič zasiahol do ich osobnostných práv, konkrétne do ich práva na súkromie, súčasťou ktorého je aj právo na rodinu. V Dubovanoch už krátko po nehode premiestnili autobusovú zastávku mimo cesty, pribudli tam aj dva merače.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies