Rodičia pozor: Pribudne vám nová povinnosť!

NETKY.SK • 9 December 2013, 09:37 • 2 min
Rodičia pozor: Pribudne vám nová povinnosť!

BRATISLAVA - Rodičom pribudne od februára budúceho roka nová povinnosť. Keď ich dieťa dovŕši tri roky, budú musieť úradu práce nahlásiť, kto a kde sa im oň postará až do začiatku povinnej školskej dochádzky.

slovakia

left justify in out

Ak to neurobia, pre úrad to bude signál, aby sa o podmienky výchovy dieťaťa začal bližšie zaujímať. Rodine prípadne môže až odobrať detské prídavky s odôvodnením, že ich vyplácanie neplní účel. Aj toto opatrenie zaviedla nedávno schválená novela zákona o prídavku na dieťa. Má však slabé miesta. Nevyplýva z nej napríklad, či má rodič požadované vyhlásenie urobiť jednorázovo, či po každej zmene stavu. Neuvádza sankcie za nedodržanie povinnosti, nemá dosah na rodičov, ktorí sú s deťmi v zahraničí. Úradníkom tiež prináša množstvo nových papierovačiek, konštatuje denník Pravda na v článku "Prídavky? Iba, ak nahlásite, kto sa stará o vaše deti".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona