Rodičia pozor: Cestovanie počas tehotenstva, alebo s veľmi malými deťmi by si mal každý zvážiť

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 09:57 • 2 min
Rodičia pozor: Cestovanie počas tehotenstva, alebo s veľmi malými deťmi by si mal každý zvážiť

BRATISLAVA - Cestovanie počas tehotenstva je vždy väčšie riziko. Dlhý let, vysoká nadmorská výška, vysoké teploty, odlišná klíma či iná strava v exotických destináciách môže spôsobiť viaceré nečakané komplikácie.

slovakia

left justify in out

"V prípade tehotenstva preto odporúčame vždy zvážiť cestu do zahraničia. Cestovné poistenie kryje liečebné náklady, ktoré vzniknú z dôvodu tehotenstva do 26. týždňa tehotenstva. Po 26. týždni cestuje budúca mamička na vlastné riziko. Cestovné poistenie sa nevzťahuje na rizikové tehotenstvo, ktoré lekár indikoval pred začiatkom poistenia, na pôrod, umelé oplodnenie, ani na umelé ukončenie tehotenstva. Zrušenie dovolenky poistenej voči stornu z dôvodu tehotenstva je kryté, a to pre poistenú aj pre jej spolucestujúceho, ak tehotenstvo v čase zakúpenia či rezervovania zájazdu nebolo ani nemohlo byť známe," radí Katarína Janáková z Allianz-Slovenskej poisťovne.

 

Ako ďalej uvádza, cestovné poistenie kryje aj malé deti, a to od prvého dňa po narodení. "Aj tu však odporúčame zvážiť cestovanie s veľmi malými deťmi. Pri cestovaní s deťmi treba rátať so zvýšenými rizikami, keďže veľmi malé deti majú slabšiu imunitu a nemajú vyvinutú prirodzenú termoreguláciu. Mali sme prípad, keď počas letu na Seychelly nastali náhle zdravotné komplikácie u malého bábätka a lietadlo muselo núdzovo pristáť. Niekoľko prípadov zdravotných komplikácií bábätiek sme riešili aj v horúcich prímorských krajinách ako Egypt či Tunisko," uvádza Janáková.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona