Rodičia nechali šesť detí samy doma niekoľko dní

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 20:08 • 2 min
Rodičia nechali šesť detí samy doma niekoľko dní

FIĽAKOVO - Rodičia z Fiľakova nechali svojich šesť detí niekoľko dní samy doma, najmladšie dvojičky pritom nemajú ešte ani rok. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu odloženia dieťaťa.

slovakia

left justify in out

"V dobe od 1. do 4. júna sa páchatelia náležite nestarali o svoje maloleté deti, o ktoré mali povinnosť sa starať. Z dôvodu, že vycestovali do zahraničia, nechali ich v rodinnom dome vo Fiľakove samy a od uvedenej doby neprejavili o ne žiadny záujem," informovala banskobystrická policajná krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

 

Deti, z ktorých sú štyri dievčatá a dvaja chlapci, sú vo veku od osem mesiacov do deväť rokov. O deti sa podľa Faltániovej postarala suseda, od pondelka 4. júna sú u ich starej mamy vo Fiľakove a postupne sú umiestňované do detských domovov. "Po pobyte rodičov detí polícia pátra. Za takýto zločin hrozí trest odňatia slobody na dva až šesť rokov," dodala Faltániová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies